Особливості конструкції печей ISTOMA

РОБОЧА КАМЕРА ПЕЧІ:

“Чому ця піч така унікальна?”, – питання, яке неодноразово чули ми на усіляких майстер-класах та виставках, – “Звичайний, промисловий духову шафу!”

Ні! Ніякі духові шафи, конвектомат і печі не зрівнятися з ISTOMA, так як це зовсім інше обладнання, зовсім іншого принципу роботи. Особливість, яка робить її такою унікальною, перебувати в самому серці печі – в її камері. ISTOMA не має жорсткого нагрівального елементу! Те, що дозволяє Вашим стравам готуватися в системі 3D Surround Heat – це гнучкий тепловиділяючих кабель, натягнутим між напрямними елементами. Крім того, що кабель розташований на самій поверхні печі, він ще щільно притиснутий до неї м’яким волоконно-керамічним утеплювачем, який застосовується в конструкції військових літаках і космічних кораблях. Завдяки цьому тепло в камері печі розподіляється надзвичайно рівномірно, температура у всіх точках внутрішнього простору однакова, як наслідок, усередині печі повністю відсутня навіть природна конвекція, що дозволяє продукту готуватися за принципом “теплового мішка”. Саме це властивість включає процес природної ферментації і дозволяє досягати неймовірних результатів при обробці продуктів, особливо м’ясних.

РОБОЧА КАМЕРА ПЕЧІ:

УПРАВЛІННЯ ПРИГОТУВАННЯМ:

Чого бажає будь-повар? Так, щоб клієнт був смачно нагодований, а якщо заглибитися – приготувати ідеальне блюдо. Так ось, будь-повар хоче контролювати процес приготування на всі 1000%, щоб ніяка дрібниця не вислизнула від нього. Для цього конструктори печі ISTOMA знайшли ідеальний варіант – термощуп. Важливою складовою приготування страв є внутрішня температура продукту, при досягненні саме її можна вважати блюдо готовим – це і робить наша піч. Термощуп програмується на певний градус, вставляється всередину заготовки і процес приготування зупиняється тоді, коли цей градус досягнуто. Після піч переходить автоматично в режим збереження тепла. Класичний для цих печей режим приготування яловичини складається з першої фази – приготування при температурі в камері t ° С – 120 ° С, а після досягнення всередині продукту t ° С -50 ° С, піч переходить в режим зберігання з t ° С – 60 ° С. Якщо продукт закладений на тривалий час, наприклад, в ніч, то до ранку у всій масі шматка м’яса буде 60 ° С, що відповідає готовності medium.

УПРАВЛІННЯ ПРИГОТУВАННЯМ:

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОСТОРУ РОБОЧОЇ КАМЕРИ ПЕЧІ:

Піч має зварений корпус з нержавіючої сталі, у камери печі закруглені кути – її легко мити. Усередині камери, на бічних стінках, розташовані напрямні для решіток. Вони легко знімаються і можуть бути вимиті в посудомийній машині. Піч комплектується двома звареними ґратами з нержавіючої сталі. У нижній частині камери печі знаходиться знімний піддон. На задній стінці камери розташоване місце для знімного боксу-димогенератора, куди закладаються тирсу. Бокс ставиться на невеликий U-образний тен, який є джерелом тепла при залученні режиму копчення.

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОСТОРУ РОБОЧОЇ КАМЕРИ ПЕЧІ: